Concert informatie

18 december 2016
Zong Cantabile tijdens de Lessons and Carols in de Groote Kerk van Maassluis

September 2016
Op 17 september werkte Cantabile mee aan de uitvoering van “Compassie”, een speciaal koorwerk gecomponeerd door Ron van Leeuwen. De première van dit werk vond plaats tijdens de “Classical Night” in de Groote Kerk in Maassluis.

Op 9 september trad Kamerkoor Amicanto op tijdens het korenfestival in Gouda.

April 2016
25 april 2016 geeft Cantabile een concert met als thema ‘Volksmuziek’. Hou ook de website van Cantabile in de gaten voor meer informatie.

Lessons and Carols, Groote kerk Maassluis 2015

Lessons and Carols, Groote kerk Maassluis 2015

Lessons and carols op 20 december 2015
Dit jaar waren de Lessons and Carols in Maassluis in de Groote kerk. Cantabile zong verschillende carols met en zonder de gemeente. De solisten kwamen uit de eigen gelederen.

Afscheid burgemeester Maassluis
Op 10 oktober 2015 nam cultureel Maassluis afscheid van de burgemeester. Uiteraard droeg Cantabile haar steentje bij!

Dodenherdenking Maassluis 4 mei 2015
Op 4 mei zong Cantabile o.l.v. Mirjam Warnas 3 liederen van Standford tijdens de officiële dodenherdenking in Maassluis

Herinneringsdag 14 februari 2015
Tijdens de herinneringsdag op 14 februari bij Yarden IJsselhof in Gouda zong vocaal kwartet Capella Gouda. Yvonne Timmermans, Mirjam Warnas, Ferry van Rijn en Koos Mechielsen zongen Engelse koormuziek met het thema rouw en troost.

April 2015 COV Laudate
in 2015 mag ik tijdelijk COV Laudate uit Hardinxveld Giessendam dirigeren. Zij gaven onder mijn leiding op 18 april 2015 een concert met werken van Mendelssohn, Elgar en Howells.

Herinneringsweken:
Tijdens de herinneringsweken van Yarden zong Kamerkoor Cantabile op begraafplaats en crematorium IJsselhof in Gouda. Cantabile zong daar op 4 november 2014 stukken die te maken hebben met het thema: ‘Heimwee met een glimlach’.

Zondagmiddagconcert:
Op 14 december 2014 gaf Kamerkoor Cantabile een kerstconcert in Het Witte Kerkje in Maassluis. Op het programma stond muziek van o.a. Praetorius, Gabrieli, Hassler, Brahms, Kodály en Distler. Aan het einde was er een high tea en zijn er met de aanwezigen carols gezongen.

Tenoren en bassen gezocht in Maassluis
Ben je tenor of bas en vind je het leuk om mee te zingen met Kamerkoor Cantabile in Maassluis? Kom gerust eens langs tijdens onze repetitie op dinsdagavond van 19.45-22.00 in het Witte Kerkje. Je kunt ook eerst contact met mij opnemen via de contactpagina.

PNG_Capella-Gouda-Affiche-2014-1024x699Capella Gouda gaf op 7 juni 2014 haar eerste concert. Deze editie van Capella Gouda was een vrouwenkoorproject. De komende editie staat waarschijnlijk in het teken van J.S. Bach en is voor gemengd koor. Wil je eens meezingen met Capella Gouda? Geef je naam en stemsoort door via de contactpagina.

4april-NocturneKamerkoor Cantabile zong over de nacht.
Kamerkoor Cantabile is opgericht in 1987 en sinds 1999 ben ik de vaste dirigent. Dat doe ik met veel plezier. Cantabile is een fijn koor met muzikale mensen. Dankzij hun enorme inzet lukt het iedere keer weer om een bijzonder concert te geven. Ons laatste concert was 5 april in Maassluis. Het thema van dit concert was de nacht en rond het concert lieten kunstenaars van De Kunst en Cultuur Academie zien hoe de nacht hun inspireert in hun werk. Het was een prachtige avond in een bijzondere kerk. Kamerkoor Cantabile werd op de piano begeleid door Wim Voogd. Zodra de opname gereed is zal ik een fragment op mijn site zetten.

U kunt contact opnemen via het contactformulier op deze website. U kunt mij ook bellen op (nul zes) 51 07 67 56