Concert informatie

15 december 2019
Mag Cantabile zingen tijdens de Lessons and Carols in Maassluis. Locatie volgt.

13 december 2019
Amicanto zingt tijdens de jaarlijkse kaarsjesavond in Gouda. Tijd en locatie volgen.

12 oktober 2019
Zingt Amicanto een programma met muziek uit de Lage landen: ‘Amicanto zingt Hollanders, en andere Nederlandse componisten’. We worden begeleidt op het orgel door Christiaan Ingelse. Naast muziek van Herman Hollanders klinkt er o.a. muziek van Sweelinck, Di Lasso, De Leeuw en Andriessen.

6 oktober 2019
Zingt Cantabile een programma rond Fauré met ook muziek van Saint-Saëns, Ravel en Lily Boulanger. Aan het concert werken mee Wim Voogd (piano) en Frank Rutgers (cello). Het concert is in de Groote Kerk in Maassluis.

29 september 2019
Cantabile zingt in een concertserie in Den Haag in de kerk ‘Onbevlekt hart van Maria’ (Marlotkerk) Bloklandenplein 15. Aanvang 15.40. We zingen delen uit ons concert van 6 oktober. Wim Voogd begeleidt op de piano.

25 juni 2019
Is de Culturele week in Maassluis. Traditiegetrouw zingt Cantabile tijdens haar repetitieavond voor u een leuk, afwisselend programma. Deze keer zingen we a cappella muziek van ons komende programma in september en oktober en we zingen over diverse (zang-)vogels uit onze ‘oude doos’. U kunt muziek verwachten van o.a. Saint-Saëns, Ravel, Mendelssohn en anderen.

23 december 2018
Cantabile zong tijdens de Lessons and Carols in de Grote Kerk in Maassluis

4 november 2018
Zong Cantabile een concert waarin we stilstaan bij het feit dat 50 jaar geleden Martin Luther King werd vermoord. We zingen muziek van Philip Glass en Elgar maar ook spirituals mogen natuurlijk niet ontbreken. De muziek wordt afgewisseld met teksten en ondersteund door projecties.

5 juni 2018
In het kader van de culturele week van Maassluis zette Cantabile tijdens de repetitie de deuren weer open. In het Witte Kerkje in Maassluis zong het koor werken uit de oude doos, maar ook een paar nieuwe werken die voor het concert in oktober op het programma staan. Ook met het publiek werd muziek ingestudeerd en uitgevoerd.

26 mei 2018
Op zaterdag 26 mei presenteerde Kamerkoor Amicanto zich tijdens twee concerten in de Agnietenkapel in Gouda. Het thema van het concert was ‘De elementen’. Het koor zong muziek van diverse componisten op teksten die met water, wind, vuur en aarde te maken hebben.

23 december 2017
New Voices gaf een kerstconcert dat ik mocht dirigeren als invaldirigent. Het was een mooie avond.

17 december 2017
Cantabile is weer uitgenodigd om de Lessons and Carols in de Groot kerk van Maassluis te zingen. Het was een mooie avond met veel solistische bijdragen van koorleden.

16 december 2017
Kamerkoor Amicanto zong tijdens de Winter Fair in de Grote of St Janskerk in Gouda

15 december 2017
Tijdens de kaarsjesavond in Gouda zong kamerkoor Amicanto in de kapel van het Museum.

28 oktober 2017
Vierde Cantabile haar 30 jarig bestaan met een groots concert in de Groote kerk in Maassluis. Met Wim Voogd achter het Garrelsorgel werd muziek van Britten, Elgar, Howells en Stanford gebracht.

 

 

7 september 2017
Mocht ik tijdens de zogenaamde toeristenconcerten in de St Jans kerk in Gouda twee aria’s van Bach en drie liederen van Willem de Fesch zingen. André Dingemanse begeleidde Petruschka Schaafsma (hobo) en mij op het orgel en speelde ook nog andere werken op de diverse orgels van de kerk.

13 juni 2017
Zong Cantabile op de repetitieavond tijdens de culturele week van Maassluis een aantal madrigalen. Het tweede deel van het concertje werd verzorgd door Annemarie Verburg (Mezzo-sopraan)

18 december 2016
Zong Cantabile tijdens de Lessons and Carols in de Groote Kerk van Maassluis

September 2016
Op 17 september werkte Cantabile mee aan de uitvoering van “Compassie”, een speciaal koorwerk gecomponeerd door Ron van Leeuwen. De première van dit werk vond plaats tijdens de “Classical Night” in de Groote Kerk in Maassluis.

Op 9 september trad Kamerkoor Amicanto op tijdens het korenfestival in Gouda.

April 2016
25 april 2016 geeft Cantabile een concert met als thema ‘Volksmuziek’. Hou ook de website van Cantabile in de gaten voor meer informatie.

Lessons and Carols, Groote kerk Maassluis 2015

Lessons and Carols, Groote kerk Maassluis 2015

Lessons and carols op 20 december 2015
Dit jaar waren de Lessons and Carols in Maassluis in de Groote kerk. Cantabile zong verschillende carols met en zonder de gemeente. De solisten kwamen uit de eigen gelederen.

Afscheid burgemeester Maassluis
Op 10 oktober 2015 nam cultureel Maassluis afscheid van de burgemeester. Uiteraard droeg Cantabile haar steentje bij!

Dodenherdenking Maassluis 4 mei 2015
Op 4 mei zong Cantabile o.l.v. Mirjam Warnas 3 liederen van Standford tijdens de officiële dodenherdenking in Maassluis

Herinneringsdag 14 februari 2015
Tijdens de herinneringsdag op 14 februari bij Yarden IJsselhof in Gouda zong vocaal kwartet Capella Gouda. Yvonne Timmermans, Mirjam Warnas, Ferry van Rijn en Koos Mechielsen zongen Engelse koormuziek met het thema rouw en troost.

April 2015 COV Laudate
in 2015 mag ik tijdelijk COV Laudate uit Hardinxveld Giessendam dirigeren. Zij gaven onder mijn leiding op 18 april 2015 een concert met werken van Mendelssohn, Elgar en Howells.

Herinneringsweken:
Tijdens de herinneringsweken van Yarden zong Kamerkoor Cantabile op begraafplaats en crematorium IJsselhof in Gouda. Cantabile zong daar op 4 november 2014 stukken die te maken hebben met het thema: ‘Heimwee met een glimlach’.

Zondagmiddagconcert:
Op 14 december 2014 gaf Kamerkoor Cantabile een kerstconcert in Het Witte Kerkje in Maassluis. Op het programma stond muziek van o.a. Praetorius, Gabrieli, Hassler, Brahms, Kodály en Distler. Aan het einde was er een high tea en zijn er met de aanwezigen carols gezongen.

Tenoren en bassen gezocht in Maassluis
Ben je tenor of bas en vind je het leuk om mee te zingen met Kamerkoor Cantabile in Maassluis? Kom gerust eens langs tijdens onze repetitie op dinsdagavond van 19.45-22.00 in het Witte Kerkje. Je kunt ook eerst contact met mij opnemen via de contactpagina.

PNG_Capella-Gouda-Affiche-2014-1024x699Capella Gouda gaf op 7 juni 2014 haar eerste concert. Deze editie van Capella Gouda was een vrouwenkoorproject. De komende editie staat waarschijnlijk in het teken van J.S. Bach en is voor gemengd koor. Wil je eens meezingen met Capella Gouda? Geef je naam en stemsoort door via de contactpagina.

4april-NocturneKamerkoor Cantabile zong over de nacht.
Kamerkoor Cantabile is opgericht in 1987 en sinds 1999 ben ik de vaste dirigent. Dat doe ik met veel plezier. Cantabile is een fijn koor met muzikale mensen. Dankzij hun enorme inzet lukt het iedere keer weer om een bijzonder concert te geven. Ons laatste concert was 5 april in Maassluis. Het thema van dit concert was de nacht en rond het concert lieten kunstenaars van De Kunst en Cultuur Academie zien hoe de nacht hun inspireert in hun werk. Het was een prachtige avond in een bijzondere kerk. Kamerkoor Cantabile werd op de piano begeleid door Wim Voogd. Zodra de opname gereed is zal ik een fragment op mijn site zetten.

 

 

U kunt contact opnemen via het contactformulier op deze website. U kunt mij ook bellen op (nul zes) 51 07 67 56